Leven als een digitale nomade

Waar denk jij aan als ik het begrip ‘digital nomad’ of ‘digitale nomade’ op je loslaat? Persoonlijk denk ik aan zon, zee, strand, cocktails en tussen de siësta’s door geld verdienen achter je laptop, terwijl je de warmte van de zon op je rug voelt.

Locatie onafhankelijk
Typ de term ‘digitale nomade’ in op Google en al snel lees je de belangrijkste definitie: digitale nomaden werken locatie onafhankelijk. Je leest er niks over zon, zee, strand en cocktails. Volgens deze definitie ben ik daarom ook een digitale nomade. Eentje in de dop, dat wel, en mijn werkzaamheden lijken in de verste verte niet op het beeld dat ik van deze beroepsgroep heb.

Mijn verhaal
Toch denk ik dat ik als digitale nomade wel degelijk een interessant verhaal te vertellen heb. Wist je namelijk dat er op heel veel campings nog steeds geen betrouwbaar internet te vinden is? En als ik als kersverse digitale nomade iets ontdekt heb, dan is het wel dat internet een van de belangrijkste vereisten is, als je locatie onafhankelijk wilt werken. En heb je er wel eens over nagedacht dat je op een camping een beperkte stroomvoorziening hebt? Je zal maar net een kopje koffie willen zetten, terwijl je laptop ligt te laden. Dan klapt toch mooi alles eruit.

Het zijn zomaar een paar voorbeelden van mijn ervaringen als digitale nomade. Het komende kampeerseizoen (of misschien wel seizoenen als het bevalt) neem ik je mee in mijn belevenissen. Geen wekelijkse blog, maar een blog op het moment dat er nieuws is. En internet.

Blogs
Blog #1: Digital nomad on tour – het verhaal van de ontbrekende ritsen