Blog

Wat leuk dat je de moeite neemt om een blog van mij te lezen! Op deze pagina vind je persoonlijke blogs over onderwerpen die mij bezig houden als moeder van Anna, als vrouw van Jan, maar ook als Marianne, een doorzetter, een nieuwsgierig aagje en een onderzoeker. Alle onderwerpen die me ook maar een klein beetje interesseren kunnen inspiratie opleveren voor een blog. En dat betekent dus dat je hier een allegaartje van teksten zult vinden.

Leven als een digitale nomade

Zoals veel tekstschrijvers werk ik voornamelijk online. Ik val dus in de categorie 'digitale nomaden'. Toch moet ik daarbij een kleine kanttekening plaatsen: ik werk namelijk vanuit een caravan. 

Meer lezen

Wie is de Mol?

januari - maart 2018

Wekelijks lees je alles wat je volgens mij moet weten om de Mol van 2018 te kunnen ontmaskeren. 

Meer lezen

Afkortingsdilemma's

31 oktober 2017

Mateloos kan ik me ergeren aan samentrekkingen als 'BSN-nummer' en 'SVB-bank'. Bij het schrijven van deze blog kwam ik echter tot de schokkende ontdekking dat deze samentrekkingen helemaal niet fout zijn. 

Meer lezen

Kosteloos knippen voor Haarwensen bij
Van Wouwen Hairfashion

31 augustus 2017

In mijn vorige blog liet ik Stichting Haarwensen aan het woord over wat er met mijn haar zou gaan gebeuren na donatie. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar het verhaal van de kapper die zich inzet voor dit goede doel. In mijn nieuwste blog lees je waarom hij kosteloos knipt wanneer het haar gedoneerd wordt en wat zijn ervaringen zijn met het knippen voor Haarwensen. 

Meer lezen

Stichting Haarwensen geeft ieder kind een pruik

24 augustus 2017

Half juli doneerde ik mijn haar aan de Stichting Haarwensen. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik graag weten wat er nu met mijn haar zou gaan gebeuren. Ik maakte een afspraak met Haarwensen en ik kreeg uitleg over het hele proces van vlecht tot haarwerk. In dit artikel lees je daar alles over. 

Meer lezen

De grotten van Postojna in het Sloveense Karstgebergte

17 augustus 2017

De kampeervakantie in Oostenrijk en Slovenië zit er weer op, helaas. Want wat hebben we het geweldig naar onze zin gehad. In deze blog wil ik je een klein beetje laten meegenieten van al het moois dat we gezien hebben. Ik neem je mee naar de grotten van Postojna in Slovenië, waar je je in een fantasiewereld waant. 

Meer lezen

Een angststoornis laten behandelen met EMDR

8 augustus 2017

Al jaren had ik last van een angststoornis, die mijn leven volledig beheerste. Ik zocht hulp en werd - met succes - behandeld door middel van EMDR. In deze blog vertel ik je hoe groot mijn angst was, wat me er toe heeft aangezet om hulp te zoeken en wat het resultaat is van de therapie die ik volgde.

Meer lezen

Help, mijn kind verslikt zich!

12 juni 2017

Terwijl ik mijn dochter haar rodekoolprakje naar binnen zit te lepelen, hoor ik het nieuws aan over een peuter van 1,5 die zich verslikt heeft in een stukje pannenkoek en aan de gevolgen daarvan is overleden. Een angst overvalt me. Wat als dit mijn eigen dochter zou overkomen? Hoe groot is de kans eigenlijk dat een kind zich verslikt en er in blijft? En wat moet ik doen als mijn dochter zich verslikt? 

Meer lezen

Ontdek meer Language Lover:

Contact

Vlierdreef 8
4254 GK Sleeuwijk
06 23 501 636
marianne@languagelover.nl
KvK: 68666888

Over Language Lover

Niet alleen voor te schrijven teksten ben je bij Language Lover aan het goede adres. Language Lover is er ook voor je als je de tekst zelf hebt geschreven en op zoek bent naar iemand die de tekst nog eens kritisch voor je leest.